Kakaová zvláčňující maska

  Téma víkendové link party - oblíbený přípravek péče o pleť.

Po delší době opět nějaká ta dobrůtka pro pleť ze sortimentu "made-in-doma". Maska z kakaa, kokosového oleje a medu je výrazně hydratační, pomáhá redukovat drobné vrásky díky přírodním olejům obsažených v kakau, antioxidanty z kokosu pomáhají odstraňovat toxiny z pleti. Kokosový olej navíc obsahuje spoustu pleti prospívajících výživných látek a je antiseptický a antimikrobiální - čímž se hodí i na pleť postiženou akné.

Všechny ingredience taky krásně voní, takže si aplikaci masky užijete a příjemně si zarelaxujete:-)

Na masku smícháme dohromady:
  • 1 a 1/2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (samozřejmě platí, že čím lepší kvalita, tím lépe pro vaši pleť)
  • 2 lžíce neslazeného kakaa (ne, granko v tomto případě nebude to pravé ořechové)
  • 1 lžíci kvalitního medu
 

Výslednou směs naneseme na obličej a necháme 15 - 20 minut působit, poté smyjeme teplou vodou. Zbytky masky v misce je povoleno dojíst :-)

Pleť je po aplikaci příjemně hydratovaná, zjemněná a zvláčněná, osoba masku si aplikující má díky čokoládové vůni a případně i chuti báječnou náladu :-)

Osobně mi velmi vyhovuje použít masku jako kombo společně s maskou s vitamínem C - tu aplikuji jako první, když potřebuji pleť rozjasnit a zároveň zbavit něčeho, co na ní aktuálně vybujelo. Následně Céčko opatrně smyji a obličej natřu, zklidním a vyživím maskou s kakaem. Nežádoucí pupínky a podobně se v celkem krátké době zhojí a zmizí a pleť vydrží krásně hladká a jemná po dlouhou dobu po aplikaci.

Časově je to sice trochu náročnější, ale výsledek za to rozhodně stojí.

A co vy? Máte také nějakou oblíbenou přírodní masku?

2 komentáře

  1. já bych byla s kokosákem na obličej opatrnější, hlavně na tu problematickou pokožku, je vysoce komedogenní. ale pokud ti nevadí, tak se máš :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně to jednou za čas nevadí a v kombinaci s tím Céčkem mi to žádnou neplechu nedělá.

    OdpovědětVymazat