Obličejová parní sauna

...aneb pravidelná dávka tipů podle Chizu Saeki. Pokud už jste vyzkoušeli její nejznámější metodu - lotion mask, tohle je způsob, jak ji posunout ještě o krok dál a pleť hydratovat opravdu do hloubky.

Chizu ve své knize píše, že tuhle metodu vymyslela při svých pracovních cestách a pobytech v hotelových pokojích, kde se její pleť vlivem suchého vzduchu a klimatizace nepříjemně přesušovala a nevypadala dobře.  Aby tedy ráno na jednáních vypadala dobře, vymyslela, jak efekt lotion mask prostřednictvím snadno dostupných a jednoduchých pomůcek, ještě vylepšit.

Tuhle metodu doporučuje v případě, že je vaše pleť opravdu vysušená nebo podrážděná (například po delším pobytu v horku nebo na sluníčku), když utrpěla nevyspáním nebo nočním flámováním, případně když potřebujete vypadat opravdu dobře.

Metoda je tradičně velice jednoduchá - nejprve naneseme klasickou lotion mask: namočíme bavlněné tampóny, vymačkáme, naneseme hydratační přípravek (klasické japonské lotion má doma asi málokdo) a tampóny rozmístíme na obličej. A teď přichází slíbený upgrade - vezmeme igelitovou čepici na vlasy (pokud ji nepotkáte v nejbližší drogerii, na eBay ji seženete za pár korun), vystřihneme do ní otvor pro dýchání a nasadíme nikoliv na vlasy, ale na obličej tak, aby byl celý zakrytý. Masku takto ponecháme 5-10 minut. Pokud chceme účinek znásobit, celou proceduru provádíme při relaxaci v horké vaně.


5 komentářů

  1. Tak moc suchá pleť mě naštěstí netrápí, ale určitě to doporučím dál, mám v okolí pár známých, kterým by se to mohlo hodit, protože mají i po všemožném opečovávání pleť vyschlou na troud. :-/

    OdpovědětVymazat
  2. Mě sice taky suchá pleť netrápí, zato fatální následky probdělé noci znám docela dobře.
    Miluju Tvoje Tipy podle Chizu! Lotion mask si občas dělám. Za ty tři ranní minuty rozhodně stojí. Dík za tip.

    OdpovědětVymazat
  3. Já suchou pleť taky nemám, ale při pravidelném "maskování" se mi výrazně zlepšuje - všechno se lépe hojí a pleť je taková krásně zdravá a jasná.

    Na probdělou noc má Chizu celou "frešující procedůru", časem se k jejímu popsání taky propracuju :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Perfektní, jednoduché a hlavně účinné tipy - máš pravdu, že pleť se asi po 14 dnech "maskování" (3min s aloe vera gelem) fakt viditelně zlepšuje, hojí a projasňuje, díky za to. Doufám, že budeš přidávat další a další tipy Chizu, a že budu stejně účinný :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Chizu je geniální, zatím mi skvěle funguje úplně všechno, co jsem od ní vyzkoušela.

    OdpovědětVymazat