SKIN FOOD Extra Virgin Olive Hair Essence

Kdybych si vzpomněla, kde jsem se poprvé dočetla o značce Skin Food, nejsem si jistá, zda bych autorku za tuto informaci proklela do třetího kolene nebo jí poslala děkovnou čokoládu. Na téhle značce si totiž vytvoříte závislost ještě předtím, než vám pošta konečně doveze první kousek. Nádherné lákavé obaly, na každém nějaká zajímavá přírodní ingredience, krásné kreslené pozadí popisu produktů v internetových obchodech. Po spoustě z nich prostě neodolatelně zatoužíte jen při pohledu na obal (mou aktuální touhou je banánová maska a od koupě mě zatím zdržuje pouze nesporný fakt, že si něco takového patlám na obličej zhruba jednou do roka).

Po Extra Virgin Olive Hair Essence jsem sáhla ve chvíli, kdy jsem vyzkoušela vlasové hedvábí od Biosilku a přemýšlela, zda si pořídit plné balení, nebo vyzkoušet něco jiného, co by na vlasech zanechalo stejný efekt. Poté, co jsem se téměř definitivně rozhodla pro SKINFOOD Argan Oil Silk Hair Essence, jsem si přečetla recenzi na blogu věnovanému korejské kosmetice a na poslední chvíli rozhodnutí změnila a objednala si olivovou lahvičku (na arganový olej nejspíš dojde příště, pořád ještě jsem přesvědčená o tom, že by na mých vlasech mohl fungovat.

Pořízení Extra Virgin Olive Hair Essence se každopádně ukázalo jako dobré rozhodnutí - jeho efekt na vlasy je s Biosilkem rozhodně srovnatelný. Nejspíš i proto, že první dvě ingredience jejich složení jsou stejné. Hair Essence je o trošku řidší, než Biosilk, trochu lépe se nanáší. Lahvička je vybavena pumpičkou, takže odpadá nutnost opatrného nalévání malého množství z lahvičky (u Biosilku se vždycky hrozím, že toho půlku vyliju). Používá se na umyté a lehce vysušené vlasy, které je lepší před aplikací rozčesat - obvykle mi tak stačí o jednu pumpičku esence méně. Na dlouhé, nepříliš husté vlasy používám množství odpovídající čtyřem dávkám pumpičky. Vlasy jsou po použití lesklé, uhlazené, ale ne zplihlé, zacelené. Na dotek fantasticky hedvábné.

Pro milovníky přírodní kosmetiky by asi stálo za zmínku, že korejská značka Skin Food sice své výrobky prezentuje jako jídlo prospívající pleti, ve skutečnosti má však do přírodní kosmetiky poměrně daleko. "Potravinová" složka navíc nebývá obsažena v nijak závratném množství. Každopádně i tak rozhodně stojí za vyzkoušení - nejen, že funguje, ale navíc se skvěle vyjímá v koupelně a nádherně voní.

Extra Virgin Olive Hair Essence lze koupit například na eBay, cena za 60 ml se pohybuje kolem 7 USD.

Obrázek pochází z obchodu RubyRubyShop na eBay.

Žádné komentáře